Koláč s tvarohovou plnkou s nektárinkami fotorecept
V lete rada pečiem z čerstvého ovocia. Snažím sa piecť z polovičnej dávky. Na veľký plech treba dávku zdvojnásobiť.
na 180 °C
Suroviny
| 300 ml |
|
| 120 ml |
|
| 150 ml |
|
| 80 ml |
|
| 1 ks |
|
| 0,5 ks |
|
| 2 čl |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 150 ml |
|
| 1 ks |
|
| (alebo iné ovocie) |
|
Postup
-
1
V miske som vymiešala jedno vajce, 120 ml cukru, 80 ml oleja a 150 ml mlieka. Pridala som 300 ml polohrubej múky zmiešanej s polovičkou kypriaceho prášku. Dobre som všetko premiešala. Do cesta malo ísť 150 ml cukru. Cesto je hotové.
-
2
Plech som použila menší s rozmermi 28 x 21 x 5 cm. Vymastila som ho a vysypala múkou.
-
3
Na plnku som si odmerala 100 ml cukru. V recepte bolo 150 ml.
-
4
Pridala som k nemu mäkký tvaroh a asi 3/4 Zlatého klasu, celé vajce.
-
5
Všetko som spolu dobre rozmiešala. V recepte nebol vanilkový cukor, ja som dala 2 čl. Potom, čo som mala pripravené cesto aj plnku, som si do cesta pridala ešte kakao. To v recepte nebolo. Mohla som ho dať viac.
-
6
Kakaové cesto som dala na plech, ale nie celé.
-
7
Trochu som si z neho nechala, to cikcakovito dám lyžicou na plnku.
-
8
Nektarinky som si umyla , vykôstkovala. Pokrájala som ich na plátky.
-
9
Na kakaové cesto som lyžicou opatrne dávala tvarohovú plnku. Nezľaknite sa, je riedka. Na ňu som uložila nektarinky. Nakoniec som dala kakaové cesto.. Rúru som vyhriala na 180 stupňov.
-
10
Koláč som piekla 45 minút.









Diskusia k receptu