Špaldová bábovka s orechmi

jurovic6 - fotkajurovic6, 30. septembra 2011

Moja teta ma napchava s Bio potravinami cele prazdniny ked tam som a jeden jej receptik som sem chcel pridat...

75-80 minút
príprava
45 minút
na 160-180 °C

Suroviny

400 g
150 g
100 g
200 ml
80 ml
3 ks
100 g
1 ks
  na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Vajicka oddelime na bielka a zltka. Vymiesame cukor s rapadurou a so zltkami a za staleho miesania prilievame vodu s olejom, prisypeme orechy a postupne prisypame spaldovu muku zmiesanu s praskom do peciva.

  2. 2

    Z bielok vyslahame sneh a primiesame do cesta. Babovkovu formu vymazeme tukom a vysypeme mukou potom do nej vylejeme cesto.

  3. 3

    Pecieme v elek. rure 45 min na 160 – 180 stupnoch.

Diskusia k receptu

babidka
pekne si to napisal , skoda ze si nepridal aj nejaku fotku :-)co je to rapadura trstinova ? nejaky druh sladidla ?
martamm
Super recept, len prosim ta, co je rapadura trstinova?
remcula
Taky nevím, co je to rapadura trstinová, ale ta bábovka se mi moc líbí, tak by bylo fajn, kdybych se to dozvěděla.:-))
tonicka53
Cukor rapadura trstinová štava,

[Biologicky vyrobok] BIO PRODUKT

Rapadura sa vyrába šetrným sušením trstinovej šťavy bez odstránenia cukru alebo melasy. Vyniká skvelou chuťou. Pochádza z Planeta Verde - trstinovej plantáže s vlastným malým cukrovarom. Trstina sa zbiera ručne mačetou a listy zostávajú na poli ako ekologické hnojivo. Šťava sa zhusťuje pomalým odparovaním. Rapadura obsahuje najmenej 1,5% minerálnych látok.
Nesie značku Hand in Hand projektu Fair Trade, zaručujúcu spravodlivé odmeny pre pracovníkov plantáží, vyššie sociálne zabezpečenie, zdravotnú starostlivosť, starostlivosť o deti i seniorov.
mariaklara
Už viem čo je rapadura, keď ju zoženiem, vyskúšam. Určite to bude zdravá dobrota.
mariaklara
Ešte mám otázku, v postupe som nenašla, kedy sa pridáva tá rapadura?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia