Moja teta ma napchava s Bio potravinami cele prazdniny ked tam som a jeden jej receptik som sem chcel pridat...
75-80 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160-180 °C
na 160-180 °C
Postup
-
1
Vajicka oddelime na bielka a zltka. Vymiesame cukor s rapadurou a so zltkami a za staleho miesania prilievame vodu s olejom, prisypeme orechy a postupne prisypame spaldovu muku zmiesanu s praskom do peciva.
- 2
Z bielok vyslahame sneh a primiesame do cesta. Babovkovu formu vymazeme tukom a vysypeme mukou potom do nej vylejeme cesto.
- 3
Pecieme v elek. rure 45 min na 160 – 180 stupnoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
[Biologicky vyrobok] BIO PRODUKT
Rapadura sa vyrába šetrným sušením trstinovej šťavy bez odstránenia cukru alebo melasy. Vyniká skvelou chuťou. Pochádza z Planeta Verde - trstinovej plantáže s vlastným malým cukrovarom. Trstina sa zbiera ručne mačetou a listy zostávajú na poli ako ekologické hnojivo. Šťava sa zhusťuje pomalým odparovaním. Rapadura obsahuje najmenej 1,5% minerálnych látok.
Nesie značku Hand in Hand projektu Fair Trade, zaručujúcu spravodlivé odmeny pre pracovníkov plantáží, vyššie sociálne zabezpečenie, zdravotnú starostlivosť, starostlivosť o deti i seniorov.