Bryndzový tart so špargľou a s tymianom
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo špaldovej múky, studeného masla, žĺtka a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 minút postáť v chladničke. Potom ho rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie do kruhu s priemerom cca 26 cm.
- 2
Pomocou papiera cesto prenesieme do formy na tart, kde ho vyklopíme a rukami vytvarujeme tak, aby okraje mali na výšku cca 1,5 cm. Cesto popicháme vidličkou a opäť naň položíme papier na pečenie, ktorý zasypeme surovou fazuľou (slúži ako ťažidlo a zabezpečí, že cesto nenarastie). Korpus spolu s fazuľou predpekáme na 180 stupňoch 10–15 minút.
- 3
Bryndzu, vajíčka, smotanu rozmixujeme dohladka, pridáme soľ a korenie a primiešame hladkú múku. Plnku vylejeme na predpečený korpus, navrch poukladáme očistenú špargľu a nasekaný tymian. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút dozlatista.
Tiež bryndzový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu