Bryndzový koláč
Bryndzový koláč

Bryndzový tart so špargľou a s tymianom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 18. mája 2021
Bryndzový tart so špargľou a s tymianom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
10+30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
1 ks
200 g
100 g
3 ks
250 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo špaldovej múky, studeného masla, žĺtka a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 minút postáť v chladničke. Potom ho rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie do kruhu s priemerom cca 26 cm.

  2. 2

    Pomocou papiera cesto prenesieme do formy na tart, kde ho vyklopíme a rukami vytvarujeme tak, aby okraje mali na výšku cca 1,5 cm. Cesto popicháme vidličkou a opäť naň položíme papier na pečenie, ktorý zasypeme surovou fazuľou (slúži ako ťažidlo a zabezpečí, že cesto nenarastie). Korpus spolu s fazuľou predpekáme na 180 stupňoch 10–15 minút.

  3. 3

    Bryndzu, vajíčka, smotanu rozmixujeme dohladka, pridáme soľ a korenie a primiešame hladkú múku. Plnku vylejeme na predpečený korpus, navrch poukladáme očistenú špargľu a nasekaný tymian. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút dozlatista.

Diskusia k receptu