Celozrnná ryža so zeleninou

dorisa - fotkadorisa, 18. augusta 2017
Celozrnná ryža so zeleninou
Foto: dorisa

Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
1 bal
1 ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Uvaríme ryžu. Cuketu ošúpeme (mala som veľkú, malú netreba lúpať), na oleji orestujeme, pridáme rozmrazenú zeleninu (hrach, mrkva, kukurica), ochutíme bylinkovou soľou. Po uvarení ryžu necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame zeleninovú zložku a ešte osolíme, ak treba. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kikusiatko1507
Robievam pravidelne,ibaze trochu pokantnu a zeleninu pouzivam teraz cerstvu sezonnu(kapiu,karfiol,luskoVu fazulku,cerstve bylinky)je to jednoduchy,variabilny recept a navyse chutny :-)
dorisa
@Kikusiatko1507 (19.8.2017 17:45)

Ano, čerstvá zeleninka je vhodnejšia, takto si robíme my , lebo zeleninu doma čerstvú nemáme v takej rôznorodosti, ryža so zeleninou nasýti a je navyše zdravšia, ako stále len mäso. Dcéra je vegetariánka, takže ona stále takéto jedlá konzumuje. Ďakujem ti za komentár.
kikusiatko1507
@Dorisa (19.8.2017 17:49)
Nekritizovala som, ved kazdy si robi podla svojich moznosti.Tym predoslym komentarom som chcela iba povedat, ze v zime robime tiez iba z mrazenej zeleninky ako ty povacsinou mrkva s hraskom eventualne zeler, teraz cez leto co zahradka da.Prajem pekny,pohodovy vecer :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia