Celozrnná ryža so zeleninou

dorisa - fotkadorisa, 18. augusta 2017
Celozrnná ryža so zeleninou
Foto: dorisa

Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
1 bal
1 ks
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme ryžu. Cuketu ošúpeme (mala som veľkú, malú netreba lúpať), na oleji orestujeme, pridáme rozmrazenú zeleninu (hrach, mrkva, kukurica), ochutíme bylinkovou soľou. Po uvarení ryžu necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame zeleninovú zložku a ešte osolíme, ak treba. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@Kikusiatko1507 (19.8.2017 17:45)

Ano, čerstvá zeleninka je vhodnejšia, takto si robíme my , lebo zeleninu doma čerstvú nemáme v takej rôznorodosti, ryža so zeleninou nasýti a je navyše zdravšia, ako stále len mäso. Dcéra je vegetariánka, takže ona stále takéto jedlá konzumuje. Ďakujem ti za komentár.
@Dorisa (19.8.2017 17:49)
Nekritizovala som, ved kazdy si robi podla svojich moznosti.Tym predoslym komentarom som chcela iba povedat, ze v zime robime tiez iba z mrazenej zeleninky ako ty povacsinou mrkva s hraskom eventualne zeler, teraz cez leto co zahradka da.Prajem pekny,pohodovy vecer :-)

Pridaj komentár k receptu: