Foto: dorisa
Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme ryžu. Cuketu ošúpeme (mala som veľkú, malú netreba lúpať), na oleji orestujeme, pridáme rozmrazenú zeleninu (hrach, mrkva, kukurica), ochutíme bylinkovou soľou. Po uvarení ryžu necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame zeleninovú zložku a ešte osolíme, ak treba. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
Ano, čerstvá zeleninka je vhodnejšia, takto si robíme my , lebo zeleninu doma čerstvú nemáme v takej rôznorodosti, ryža so zeleninou nasýti a je navyše zdravšia, ako stále len mäso. Dcéra je vegetariánka, takže ona stále takéto jedlá konzumuje. Ďakujem ti za komentár.
Nekritizovala som, ved kazdy si robi podla svojich moznosti.Tym predoslym komentarom som chcela iba povedat, ze v zime robime tiez iba z mrazenej zeleninky ako ty povacsinou mrkva s hraskom eventualne zeler, teraz cez leto co zahradka da.Prajem pekny,pohodovy vecer :-)
ved ja viem...pozdravujem,,pekný večer