Husacia pečeň Torchon
Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.
Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...
Grilované broskyne s rukolou a mozzarellou
Z oleja, medu a citrónovej šťavy pripravte zálievku na šalát. Broskyne rozkrojte, vyberte kôstku...
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Gratinovaný kozí syr s cibuľovým čatní
Cibuľu nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme badián,...
Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...
Hummus s pečenou tekvicou
Zostala mi dáka tekvica, tak som spravil hummus... Spestrí a prehĺbi chuť, hummus je...
Bliny s kaviárom
Na špeciálnu príležitosť, pre špeciálnych hostí alebo na ohúrenie tvojho rande.
Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....
Lievance s kozím syrom a so zeleninou
Z vajec, mlieka, múky, droždia, soli a trošky cukru pripravíme lievancové cesto a...
Chlebík s grilovaným cesnakom
Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá...
Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....
Baklažánová nátierka s bryndzou
Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca...
Vaječné karí
Vajíčka uvaríme natvrdo. Medzitým očistíme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme ju na oleji dozlata. Do...
Lososovo-šunková nátierka
Šunku nakrájame na malé kocky a aj lososa. Maslo a nátierkové maslo spolu so smotanou a horčicou...
Čerstvý romaine šalát s jicamou a mandľami
Rýchlo som si zvykol na čerstvé surové, alias raw, šaláty v rôznom variantnom prevedení...
Ovocná kašička
Ovocie poriadne umyjeme a nakrajáme na menšie kúsky. Vložíme do hrnca a zalejeme kojeneckou vodou Lucka....
Hríbové chlebíky
Tento recept je taký piatkový na večer, urobený z radosti, že ste našli na prechádzke...
Maďarská pena
Maďarskú salámu najemno nakrájame alebo zomelieme, pridáme maslo, syrokrém, soľ, korenie. Vymiešame a neháme stuhnuť v chladničke....