Ciabatty s jamon serrano

jaya722 - bez fotkyjaya722, 2. novembra 2013
Ciabatty s jamon serrano
Foto: jaya722
2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme piecť cca 15-20 minút kím nezhoria. Medzi tým si prekrojíme ciabatty každú po dĺžke na polovicu a dáme ich opiecť na suchej panvici a po upečení ich potrieme cesnakom.

  2. 2

    Ak kapie sú čierne (zhorené) vyberieme ich von z rúry a dáme ich do mikrotenoveho sáčku spariť na 5-6 minút. Po spareni vyberie von a prekrojíme vyberieme jadierka a ošúpeme a nakrájame. Takto nakrájane kapie vložíme do misky a pridáme balzamikový ocot,cukor,soľ,čierne korenie,olivový olej,mätu.

  3. 3

    Ďalej zoberieme si mozarelu a rukami ju natrháme na cca 2.5 centimetrové kúsky tie osolíme okoreníme a pridáme olivový olej. Opečené ciabatty zoberieme položíme na ne kapiu mozzarelu šunku jamon serrano pokvapkáme olivovým olejom citrónovou šťavou a nastrúhame na pásiky parmezánu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia