Tento recept je celkom jednoduchý a chutný.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Neošúpané, umyté zemiaky uvaríme v slanej vode asi 20 minút. Uvarené a očistené zemiaky postrúhame. Slaninu nakrájame na kocky. Maslo si necháme zmäknúť.
- 2
Zemiaky vymiešame s maslom a smotanou, pridáme slaninu, očistený a pretlačený cesnak, soľ, korenie a oregano podľa chuti. Bylinky môžeme dať podľa svojej chuti.
- 3
Zemiakovú zmes dáme do 4 zapekacích mištičiek a posypeme strúhaným syrom alebo prikryjeme plátkom syra. Zapečieme pod grilom asi 8 -10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu