Pečená mrkvička s bylinkami a chardonnay

hongy - fotkahongy, 28. januára 2013

Milujem toto jedlo vyrobené z mladej mrkvičky, rýchle, stvorené na ľahkú večeru.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200-220 °C

Suroviny

450 g
1/2 lyžičky
1 lyžica
125 g
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 200 °C. Pripravíme si alobal. Dáme ho dvojmo. Mrkvičku, čerstvý tymián, maslo dáme do stredu alobalu. Zdvihneme boky a prilejeme biele víno chardonnay, posolíme, pokoreníme. Z alobalu urobíme uzavretý balíček.

  2. 2

    Pečieme v rozohriatej rúre asi 45 minút, kým mrkva nezmäkne. Ak su mrkvičky väčšie, prípadne ak sa robí zo staršej, treba nechať do hodinky piecť.

  3. 3

    Maslo a víno vytvoria fantastickú omáčku. Podávame s čerstvou bagetkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

paploska
ukladám :-) pečenú mrkvu máme radi a niekde som stratila jeden dobrý recept :-)
jamarlen
urobíme v nedeľu. po sýtom obede naozaj skvelá večera.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha