Milujem toto jedlo vyrobené z mladej mrkvičky, rýchle, stvorené na ľahkú večeru.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200-220 °C
na 200-220 °C
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 200 °C. Pripravíme si alobal. Dáme ho dvojmo. Mrkvičku, čerstvý tymián, maslo dáme do stredu alobalu. Zdvihneme boky a prilejeme biele víno chardonnay, posolíme, pokoreníme. Z alobalu urobíme uzavretý balíček.
- 2
Pečieme v rozohriatej rúre asi 45 minút, kým mrkva nezmäkne. Ak su mrkvičky väčšie, prípadne ak sa robí zo staršej, treba nechať do hodinky piecť.
- 3
Maslo a víno vytvoria fantastickú omáčku. Podávame s čerstvou bagetkou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu