
Špargľa s avokádovými vajcami
Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako...

Pečená mrkvička s bylinkami a chardonnay
Milujem toto jedlo vyrobené z mladej mrkvičky, rýchle, stvorené na ľahkú večeru.

Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...

Pór v cestíčku
Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

Anízové vajcia
Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, ...

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ...

Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

Marinované olivy so sušenými paradajkami
Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...

Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

Netradičné fondue
Tento receptík mám od jednej mojej známej - Lucky. Je naozaj výborný :) a sýty.

Babkine vajíčka
Ďalší recept od babičky svokričky, ktorým si ju pripomínam, aj keď už 5 rokov nie...

Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...

Provensálsky šalát s oreganom
Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.

Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...

Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch, nielenže ulahodíte svojmu...

Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou
Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je...

Losos s cícerovou plnkou
Nedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou...

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

Pestrá roláda
Vajcia vyšľaháme, okoreníme a osolíme. Pridáme múku a mlieko a vypracujeme redšie cesto.

Cuketová palacinka so šalátom z melóna cantaloupe
Cuketové palacinky: Múku, vodu a vajce dôkladne rozmiešame na hladké cesto ako na palacinky, len...