Provensálsky šalát s oreganom
Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.
Pestrá roláda
Vajcia vyšľaháme, okoreníme a osolíme. Pridáme múku a mlieko a vypracujeme redšie cesto.
Paprikové lodičky plnené bielou fazuľou
Uvarenú fazuľu zmiešame so zemiakmi, ktoré sme si nakrájali na kocky. Nastrúhame jablká, kyslú...
Šibačková Tofu hubová pochúťka
Chutná a nenáročná na prípravu. Presne taká je hubová tlačenka s Tofu. Poteší vegánov aj...
Losos s cícerovou plnkou
Nedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou...
Bravčové guľôčky na paprikovom kréme
Papriku umyjeme a zbavíme jadierok. Potrieme ju olivovým olejom a ugrilujeme. Šupu stiahneme. Papriku...
Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed
Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....
Polievka Vločkovka
Jednoduchá náhrada kadejakých závariek do polievky. A vraj aj zdravá. :-)
Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou
Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je...
Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...
Kačacia paštéta s višňovou penou
Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...
Krupicový vankúš pod paradajkou
Mlieko postavíme spolu s maslom a keď začne vrieť, pridáme krupicu. Necháme prevariť a odložíme....
Marinované olivy so sušenými paradajkami
Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...
Husacia pečeň Torchon
Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ...
Zelená špargľa so syrom Rival
... kúpil som zelenú špargľu, v chladničke som mal syr s modrou plesňou Rival a...
Minibiftečky podávané v lyžici
Mäso očistíme a pomelieme, zmiešame s vajíčkom, múkou a dochutíme soľou a korením.
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...
Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...
Hummus s pečenou tekvicou
Zostala mi dáka tekvica, tak som spravil hummus... Spestrí a prehĺbi chuť, hummus je...
Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a...
Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...
Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou
Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme...
Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...