Foto: amelie
Posledný tohtoročný záchvev špargle, navyše krásnej z oblasti Landes, ktorá je ňou preslávená asi ako naše Záhorie. Doma mám ešte paradajky, avokáda, citróny...
porcie
príprava
Postup
-
1
Cestou z trhu som ešte dokúpila vajcia.
-
2
Odkrojila som drevnaté konce na špargli, ošúpala som ju a pokrájala na asi pätnásťcentimetrové kúsky. Hlavičky som odložila a stonky som dala variť do osolenej vody. Po 25 minútach od začiatku varu som k nim pridala hlavičky asi na päť minút.
-
3
Z natvrdo uvarených vajec prekrojených po dĺžke napoly som medzitým vybrala žĺtky, z paradajok vnútro, avokáda som prekrojila, lyžicou vybrala dužinu a pokvapkala som ju citrónovou šťavou. Polovicu avokádovej dužiny som pokrájala na hrubšie polmesiace, druhú polovicu som rozpučila vidličkou a zmiešala so žĺtkami. Zmes som osolila a ochutila horčicou.
-
4
Naplnila som vydlabané polovičky vajec a paradajok a špargľové klátiky som obložila avokádovými polmesiacmi . Príprava trvala asi polhodinku. Ja som špargľu takto pripravila ako ľahkú večeru s pohárom dobrého ružového languedockého vína, ale výborne poslúži aj ako predjedlo. Navyše má málo kalórií a keby aj , tak sú to zdravé kalórie:-)
Diskusia k receptu