Tortilla s chorizom a krevetami
z Pekárne Harmónia v Modre, 2. mája 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
Tortilly: | |
3/4 hrnčeka (pomleté) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
Náplň: | |
2 PL |
|
1 ks najemno nasekaná |
|
2 strúčiky nasekané |
|
200 g natenko nakrájaná |
|
500 g očistené malé až stredne veľké |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Všetky sypké suroviny na tortillové cesto zmiešame vo veľkej mise. Pridáme vajcia a miešame, kým nebude cesto jednoliate. Potom ho rozdelíme na 4 rovnaké guľky.
- 2
Každú guľku vyvaľkáme medzi dvoma kusmi papiera na pečenie, až kým nebude mať priemer asi 15 cm. Položíme ich na plech s obidvomi kusmi papiera a pečieme 5 minút alebo dozlata.
- 3
Na veľkej panvici na strednom ohni zohrejeme olej. Za stáleho miešania opekáme cibuľu a cesnak asi 3 minúty alebo kým nezmäknú. Pridáme chorizo, za občasného miešania opekáme asi 5 minút alebo kým sa neprepečie. Pridáme krevety a zmes korenia. Za častého miešania opekáme asi 2 minúty alebo kým nebudú krevety hotové. Primiešame koriander. Zmes rozložíme na upečené tortily.
Tiež tortilla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja sa už dlhšie pripravujem na robenie domácej tortilly, najprv sa chcem naučiť ju spraviť z tradičných surovín, potom tam pridám také kvalitné suroviny ako vo vašom recepte. Podľa odborníkov by mala byť pružná ale aj prepečená a chutná, tu je jeden z takých receptov krok za krokom ...
thepioneerwoman.com/cooking/homemade-flour-tortillas/...