Čakankový šalát s hovädzím plieckom

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015
Čakankový šalát s hovädzím plieckom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 puk
1 puk
2 ks
4 ks
150 g
1 PL
100 ml
50 ml
1/2 hlávky
500 g
4 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso osolíme, okoreníme a vložíme na pekáči do rozohriatej rúry na 120 °C na dve hodiny, potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Vychladnuté plece zabalíme do potravinovej fólie a necháme vychladiť 24 hodín. Šaláty poumývame a puky čakanky rozdelíme na lupene.

  2. 2

    Dip: Sójovú omáčku s medom, jednu červenú cibuľu nakrájanú na malé kocky, najemno nasekanú štipľavú papričku premiešane aj s horčicou, vínnym octom a olivovým olejom. Dip necháme odstáť v chlade.

  3. 3

    Šaláty a čakanku poukladáme na tanier, pridáme červenú cibuľu pokrájanú na mesiačiky a na tenučké pláty nakrájané hovädzie pliecko. Všetko ochutíme dipom z horčice a sójovej omáčky. Čerešničkou na torte budú stratené vajcia, ktoré uvaríme v hrnci s vriacou vodou na miernom ohni, vodu osolíme a pridáme kvasný ocot. Vajcia vyklepneme do vriacej vody a varíme asi dve minúty, nakoniec ich položíme na vrch šalátu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia