Čakankový šalát s hovädzím plieckom
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso osolíme, okoreníme a vložíme na pekáči do rozohriatej rúry na 120 °C na dve hodiny, potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Vychladnuté plece zabalíme do potravinovej fólie a necháme vychladiť 24 hodín. Šaláty poumývame a puky čakanky rozdelíme na lupene.
- 2
Dip: Sójovú omáčku s medom, jednu červenú cibuľu nakrájanú na malé kocky, najemno nasekanú štipľavú papričku premiešane aj s horčicou, vínnym octom a olivovým olejom. Dip necháme odstáť v chlade.
- 3
Šaláty a čakanku poukladáme na tanier, pridáme červenú cibuľu pokrájanú na mesiačiky a na tenučké pláty nakrájané hovädzie pliecko. Všetko ochutíme dipom z horčice a sójovej omáčky. Čerešničkou na torte budú stratené vajcia, ktoré uvaríme v hrnci s vriacou vodou na miernom ohni, vodu osolíme a pridáme kvasný ocot. Vajcia vyklepneme do vriacej vody a varíme asi dve minúty, nakoniec ich položíme na vrch šalátu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu