Guľôčky z hnedej ryže a cukety s jogurtovou omáčkou
Foto: ryzasos
Jednoduchý vegetariánsky recept s hnedou ryžou SOS Brown a lahodným jogurtovým dipom. Ideálne ako predjedlo alebo
snack.
Zdroj: Ryža SOS
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
180 g |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
2 ČL |
|
3 vetvičky (čerstvá) |
|
|
|
2 ks |
|
Na dip: | |
500 g |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
2 vetvičky (čerstvá) |
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Cuketu umyte a na jemno nastrúhajte, osoľte, nechajte 1 hodinu odkvapkať a potom vyžmýkajte z cukety zvyšnú vodu.
- 2
Ryžu uvarte podľa návodu na obale a zmiešajte ju s cuketou, vajíčkami, nakrájanou cibuľou, na jemno nasekaným koriandrom a karí.
- 3
V hrnci zohrejte dostatok oleja, zo zmesi tvarujte guľôčky a vyprážajte. Keď zhnednú, vyberte ich z oleja.
- 4
V miske si pripravte dip - jogurt zmiešajte s nastrúhanou citrónovou kôrou, bylinkami, olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- 5
Guľôčky podávajte s dipom a dobrú chuť!
Tiež ryžové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu