Údený pstruh s pečenou tekvicou a so syrom

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015
Údený pstruh s pečenou tekvicou a so syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 kg
50 g
2 ks
50 g
200 ml
100 ml
1 ks
300 g
2 hlavičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Nasucho opečieme na rozpálenej panvici a potom podlejeme bielym vínom, osolíme a nastrúhame polovicu muškátového orieška, nakoniec pridáme rozkrojené hlavičky cesnaku, citrónový tymian a vložíme do rúry rozohriatej na 135 °C na približne 25 minút.

  2. 2

    Keď je tekvica hotová, uložíme ju na tanier aj s cesnakom, bylinkami, na ňu nadrobíme syr s modrou plesňou a pridáme kúsky údeného pstruha. Šalát ozdobíme citrónom a olivovým olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre