Údený pstruh s pečenou tekvicou a so syrom
Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Nasucho opečieme na rozpálenej panvici a potom podlejeme bielym vínom, osolíme a nastrúhame polovicu muškátového orieška, nakoniec pridáme rozkrojené hlavičky cesnaku, citrónový tymian a vložíme do rúry rozohriatej na 135 °C na približne 25 minút.
- 2
Keď je tekvica hotová, uložíme ju na tanier aj s cesnakom, bylinkami, na ňu nadrobíme syr s modrou plesňou a pridáme kúsky údeného pstruha. Šalát ozdobíme citrónom a olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu