Údený pstruh s pečenou tekvicou a so syrom

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 19. júla 2015 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Údený pstruh s pečenou tekvicou a so syromFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Tekvicu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Nasucho opečieme na rozpálenej panvici a potom podlejeme bielym vínom, osolíme a nastrúhame polovicu muškátového orieška, nakoniec pridáme rozkrojené hlavičky cesnaku, citrónový tymian a vložíme do rúry rozohriatej na 135 °C na približne 25 minút.

  2. 2

    Keď je tekvica hotová, uložíme ju na tanier aj s cesnakom, bylinkami, na ňu nadrobíme syr s modrou plesňou a pridáme kúsky údeného pstruha. Šalát ozdobíme citrónom a olivovým olejom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist