Baklažánové rolky
Baklažánové rolky

Baklažánové rolky s orechami

Robert Kirth
šéfkuchár reštaurácie Makery v Bratislave, 5. júla 2022
Baklažánové rolky s orechami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
50 g
30 g
300 g
300 g
60 g
4 g
8 g
100 ml
60 ml
4 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté orechy, obidva mixy korenia a nasekané čerstvý koriander zmiešame. Pridáme agávový sirup, limetkovú šťavu a olivový olej. Osolíme, okoreníme podľa svojej chuti.

  2. 2

    Baklažán nakrájame na plátky, opečieme, osolíme, okoreníme. Orechovú zmes rozdelíme a rozotrieme na plátky baklažánu – na každú porciu rátame s troma plátkami. Na jeden plátok dáme olivy, na druhý brusnice a na tretí sušené paradajky, zvinieme do roliek.

  3. 3

    Dáme na taniere a ozdobíme celými orechmi a zvyškami paradajok, olív a koriandrovej vňate.

Diskusia k receptu