Carpaccio z hovädzej sviečkovice s bryndzovou emulziou a chlebovou plackou
Šuhajíci pri panvici, 12. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
300 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Chlebové placky: | |
200 g |
|
15 g čerstvé |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
Bryndzová emulzia: | |
100 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Chlebové placky: Zo surovín na placky vypracujeme v robote hladké pružné cesto. V mise prekrytej potravinovou fóliou necháme cesto vykysnúť na dvojnásobok objemu. Potom ho rozdelíme na osem častí. Rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme pomaly z oboch strán na stredne rozohriatej panvici.
- 2
Bryndzová emulzia: Suroviny na emulziu spolu jemne zmixujeme, dochutíme soľou a korením. Preložíme do cukrárenského vrecka.
- 3
Carpaccio: Sviečkovicu narežeme na 4 tenké plátky. Vložíme medzi dva papiere na pečenie potreté olivovým olejom. Hladkou stranou tĺčika na mäso rozklepeme sviečkovicu natenučko. Vrchný papier na pečenie stiahneme, mäso „nalepíme“ na tanier a stiahneme druhý papier. Pokvapkáme olivovým olejom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Osolíme maldonskou soľou a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- 4
Pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame bryndzovú emulziu, dozdobíme bylinkami a podávame s čerstvými chlebovými plackami.
Tiež carpaccio:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu