Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
príprava
príprava
7 minút
na 240 °C
na 240 °C
Suroviny
Biskvit: | |
50 g |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
140 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
120 g (plátky) |
|
2 PL nasekaná |
|
1 PL nasekaná |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.
- 2
Hladkú múku a prášok do pečiva primiešame do vyšľahanej hmoty, masu vylejeme na papier a pri 240 °C pečieme asi 7 minút. Po upečení zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.
- 3
Plnka: Kyslé uhorky a papriku nakrájame na malé kocky. Maslo, horčicu a soľ vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať, uhorky a papriku a všetko spolu premiešame.
- 4
Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne naň rozložíme plátky šunky, potrieme pripravenou plnkou a pomocou kuchynskej utierky zvinieme a roládu necháme pol hodiny v chladničke stuhnúť.
Tiež slaná roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu