Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
príprava
príprava
7 minút
na 240 °C
na 240 °C
Suroviny
| Biskvit: | |
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 140 g |
|
| 100 g |
|
| 1 KL |
|
| 120 g (plátky) |
|
| 2 PL nasekaná |
|
| 1 PL nasekaná |
|
| 1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.
- 2
Hladkú múku a prášok do pečiva primiešame do vyšľahanej hmoty, masu vylejeme na papier a pri 240 °C pečieme asi 7 minút. Po upečení zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.
- 3
Plnka: Kyslé uhorky a papriku nakrájame na malé kocky. Maslo, horčicu a soľ vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať, uhorky a papriku a všetko spolu premiešame.
- 4
Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne naň rozložíme plátky šunky, potrieme pripravenou plnkou a pomocou kuchynskej utierky zvinieme a roládu necháme pol hodiny v chladničke stuhnúť.
Tiež slaná roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu