Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami fotorecept
Foto: sracz
Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde – tak tu je návrh môjho riešenia. Trebárs ako Zobraziť celý popisAk máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde – tak tu je návrh môjho riešenia. Trebárs ako narodeninový darček! Oslávencov deň môže začať aj takýmito netradičnými raňajkami. Mňa nadchla jednoduchosť a hlavne rýchlosť prípravy. Možno, že bude chutiť aj Vám!
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
2 ks (120 - 150 g) |
|
10 - 12 ks (stredne veľké) |
|
50 - 70 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvo pomleté) |
|
1 PL (čerstvé) |
|
100 - 120 ml (dressing) |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
plátky lososa a krevety (ak sú ešte „opancierované“, pozdĺžne opatrne nožom nadrežeme, chvost podržíme v ruke a druhou odstránime pancier, telo nadrežeme do polovice a vytiahne črievko) umyjeme pod tečúcou studenou vodou a
-
2
rozložíme ich na pekáč (plátky lososa kožou nadol) pokropený olivovým olejom, jemne osolíme a okoreníme čerstvýn na hrubo MČK, na lososa rozložíme po 2÷3 hobliny čerstvého masla a pekáč vložíme na 7´ do rúry vyhriatej na 220 °C / 425 ºF; romaine šalát pozdĺžne prekrojíme na ½_čky, jemne osolíme, pokropíme kvalitným olivovým olejom a pokryjeme čerstvo mletým čiernym korením; uložíme ich na liatinovú rebrovanú panvicu, silno rozohriatu – pri 12° polohovaní, použijeme 8º - a
-
3
opečieme obojstranne po ~ 3´
-
4
rozložíme na taniere a polejeme studenou omáčkou s Niva modrým syrom, alebo s iným s kultúrnou plesňou (ja si tento dressing vymiešam z 300 ml kvalitnej majonézy, 100 ml kyslej smotany, dvoch pretlačených strúčikov cesnaku, štipky soli, 1 ML bieleho mletého korenia, 1 PL čerstvej citrónovej šťavy, 150g hrudkovitého Nivy syra a podľa požadovanej konzistencie doriedim 2÷3 PL čerstvého mlieka – ale inak ako komu chutí!
Diskusia k receptu