Zemiaková paštéta

redakcia - fotkaredakcia, 30. septembra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 KL
250 g
60 g
4 ks
450 g
 štipka
125 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát pripravíme podľa návodu na obale, umyté a osušené bylinky jemne nasekáme. Vymastíme obdĺžnikovú paštétovú formu. Vajcia rozšľaháme s kyslou smotanou, koreniami a soľou. Zmiešame špenát, bylinky a 2/3 nastrúhaného syra.

  2. 2

    Formu striedavo plníme vrstvou zemiakov, špenátu a každú vrstvu polievame ochutenými vajcami. Formu vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri teplote 180 °C.

  3. 3

    Pred dopečením posypeme povrch zvyšným syrom, chvíľu zapečieme a dáme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia