Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 31. januára 2016
Rajčinový aspik s olivami a bazalkou
Foto: droetker

Komerčný recept

9
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Na aspik:
750 g väčšie
1 bal.
3 PL
100 g
100 g
1 bal.
 pár lístkov čerstvá
1 ČL zarovnaná
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: ponorný mixér, silikónovú formu na muffiny.

  2. 2

    Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.

  3. 3

    Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.

  4. 4

    Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

  5. 5

    TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Olovrant, Predjedlá, Slané chuťovky, Varené, Dr. Oetker

Diskusia k receptu