Rajčinový aspik s olivami a bazalkou
Foto: droetker
Komerčný recept
9
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
Na aspik: | |
750 g väčšie |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
pár lístkov čerstvá |
|
1 ČL zarovnaná |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: ponorný mixér, silikónovú formu na muffiny.
- 2
Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
- 3
Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
- 4
Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
- 5
TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu