Terinka z nožičiek s cibuľovou kapustou

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 17. marca 2016
Terinka z nožičiek s cibuľovou kapustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
27 minút
na 110 °C

Suroviny

200 g
100 g
1 PL
1 ks
1 PL
štipka
1 PL
40 g
3 g
50 g
80 g




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme na mlynčeku a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame jemný fáš a naplníme ním formičky vyložené kúskami bránice. Do pekáča nalejeme vodu a vložíme formičky tak, aby voda dosahovala do polovice. Pečieme v rúre pri teplote 110 °C 27 minút.

  2. 2

    Hotové vyberieme, necháme vychladnúť a na noc dáme do chladničky. Pred podávaním očistíme a nakrájame na rezance kapustu aj cibuľu. Zmiešame a chvíľu blanšírujeme, nakoniec dochutíme čerstvým chrenom.

  3. 3

    Bielu kapustu nakrájame alebo nastrúhame a sprudka urestujeme s pridaním soli, čím zmäkne. Pridáme na tenké kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Všetko spolu zmiešame a necháme odpočinúť. Pred podávaním nastrúhame čerstvý chren.

Diskusia k receptu