Terinka z nožičiek s cibuľovou kapustou
Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 17. marca 2016
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 17. marca 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
27 minút
na 110 °C
na 110 °C
Postup
-
1
Mäso pomelieme na mlynčeku a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame jemný fáš a naplníme ním formičky vyložené kúskami bránice. Do pekáča nalejeme vodu a vložíme formičky tak, aby voda dosahovala do polovice. Pečieme v rúre pri teplote 110 °C 27 minút.
- 2
Hotové vyberieme, necháme vychladnúť a na noc dáme do chladničky. Pred podávaním očistíme a nakrájame na rezance kapustu aj cibuľu. Zmiešame a chvíľu blanšírujeme, nakoniec dochutíme čerstvým chrenom.
- 3
Bielu kapustu nakrájame alebo nastrúhame a sprudka urestujeme s pridaním soli, čím zmäkne. Pridáme na tenké kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Všetko spolu zmiešame a necháme odpočinúť. Pred podávaním nastrúhame čerstvý chren.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu