
Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

Kápia s jogurtovým dressingom
Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch...

Salámové mašličky s olivami
Na misu sa počas sviatkov pre ohlásené aj nečakané návštevy dá vyčariť chutné aj veselé pohostenie....

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

Cesnakové dukátiky
Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme...

Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...

Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom
Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A...

Sójový šalát s tuniakom
Komerčný recept<br /> Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho...

Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom
Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...

Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne
Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....

Syrový dip v šalotkách
Cibule šalotky nakrájame na rovnaké časti, potrieme ich maslom, osolíme, okoreníme a pečieme v...

Plnený parmezánový košíček
Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán...

Tofu nátierka
Mala ku mne prísť kolegyňa s práce. Chcela som urobiť klasické občerstvenie (obložené chlebíčky) keď ma napadlo,...

Čedar v mandliach s paradajkovým pestom
Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol...

Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom
receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka

Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami
Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...

Bryndzové halušky s pečenou červenou repou
Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do...

Tekvica v slaninkovom kroji
Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1, 5 cm hrubé plátky...

Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...

Prvý jarný šalátik
Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , ...