
Jarné redkvičky à la Východ
Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...

Šunkové závitky s uhorkou
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozpolíme. Lyžicou odstránime semienka a potom ju ešte raz...

Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom
receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka

Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.

Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami
Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...

Bryndzové halušky s pečenou červenou repou
Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do...

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Tekvica v slaninkovom kroji
Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1, 5 cm hrubé plátky...

Čedar v mandliach s paradajkovým pestom
Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol...

Prvý jarný šalátik
Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , ...

Tofu nátierka
Mala ku mne prísť kolegyňa s práce. Chcela som urobiť klasické občerstvenie (obložené chlebíčky) keď ma napadlo,...

Sójový šalát s tuniakom
Komerčný recept<br /> Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho...

Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na...

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

Uhorkové suši
Keď budete pripravovať pohostenie, skúste túto jednoduchú pochúťku, ktorú raz dva nachystáte z čerstvej uhorky,...

Slaná torta
Recept som dostala od príbuznej. Dobre sa hodí na sviatočné príležitosti, je chutný a krásne to...

Timbálek z lesných húb s brusnicami
Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...

Syrový dip v šalotkách
Cibule šalotky nakrájame na rovnaké časti, potrieme ich maslom, osolíme, okoreníme a pečieme v...

Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme...

Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...

Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....

Plnený parmezánový košíček
Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán...

Šalát s plnenou hruškou a estragónom
Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam...

Rind Sulz so zeleninou
Hovädzie mäso uvaríme, vychladnuté nakrájame na kocky 1 x 1 cm, rovnako aj koreňovú zeleninu,...

Zemiaková paštéta
Zemiaky uvaríme v šupke s rascou a soľou. Vychladnuté olúpeme a nakrájame na plátky. Špenát...

Studená čerešňová polievka pre obrátenú 17-tku
To číslo v pomenovaní receptu čítajte, prosím, od zadu. Horúčavy nás bez prestania moria...