Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi fotorecept
Foto: sracz
Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať viac odvahy. Počas mojej „technickej prestávky“ som s Zobraziť celý popisDo efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať viac odvahy. Počas mojej „technickej prestávky“ som s nimi pripravil pár nových rcp, tak Vám ich postupne predstavím. Pre „pravoverných mäsožrútov aj pre ortodoxných vegetariánov“! Jeden chutnejší druhého! … a ak ich už nevyužijem pre konkrétny rcp, tak ich pokrájané pridám do leča, alebo do guľáša, či perkeltu (samozrejme bez jadierok). Vrelo odporúčam vyskúšať aj Vám!
porcie
príprava
na 210 °C
Suroviny
3 PL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
8 - 10 ks |
|
|
|
6 - 7 ks |
|
1 ks |
|
1 - 2 strúčiky |
|
100 - 120 g (plátky) |
|
2 - 3 PL (strúhaný) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
z jadrovníkov som pod tečúcou studenou vodou odstránil jadierka,
-
2
zo šunky som nakrájal asi 3÷4 mm hrubé plátky (tak 4÷5 ks na porciu);
-
3
stredne veľkú bielu cibuľu som pokrájal na tenké „mesiačiky“ a pretože som mal som aj zvyšok červenej, tak som ho pridal do zostavy.
-
4
na panvici som rozohrial po 2 PL rastlinného oleja a čerstvého masla a v „láske sesterskej“ som ich nechal krátko porestovať,
-
5
než sa cibuľa „napila“, pokrájal som jaderníky na plátky a keďže ich tentoraz bolo pomenej, pridal som k ním aj jednu zelenú papriku pokrájanú na „C_éčka“.
-
6
v elektrickej rúre sa medzitým pri 210 °C (425 °F) piekli ¼ a ½ ručičkového kelu, tak som ich v „polčase“ poobracal, „ozdobil“ hoblinkami z PL masla a
-
7
vrátil na ďalších 7÷8´ do rúry!
-
8
cibuľkový základ je „redy“.
-
9
pridal som pokrájané jadrovníky, osolil, „oMČK_oval“,
-
10
nadstavil pokrájanou zelenou paprikou, pretlačenými strúčikmi cesnaku a PL masla; premiešal, nechal zo pár minút „zosnúbiť šmaky“, než zmäkla i paprika.
-
11
aj plátky šunky so dočkali svojeho „antré“ a tak po vložení do „srdiečkovo_jaderníkového“ základu, po jednom otočení, je hotovo!!!
-
12
servíroval som na plytkých tanieroch, ½ základu pre moju sladšiu ½
-
13
priložil som „teplé“ plátky údenej šunky,
-
14
¼_ky opečených ružičiek kelu, porciu ozdobil postrúhaným údeným oštiepkom z Liptova, výsostnými znakmi z čerstvej papriky (3x C = Ctená Ctnostná Constance a korunka) a podával s ½ krajcom chleba.
-
15
na stole to vyzeralo takto! Poznámka: pripravené sú ešte „Variant jadrovníkov s opečenou slaninou“ , „Jadrovníky čerstvých paprík s cesnakom“ , „Jadrovníky pre Lásku zamilovanú aj do slaniny“ a „Tenká vajíčková omeleta s jadrovníkovou plnkou“! Budem naozaj rád, ak Vám bude chutiť a ešte radšej, keď niektorá (ý) z Vás vymyslí ďalšiu možnosť pre použitie paprikových jadrovníkov_srdiečok!
Diskusia k receptu