Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 8. septembra 2011
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 8. septembra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g, miešané (hovädzie a bravčové) |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| 10 ks |
|
| 10 ks |
|
| 1 PL |
|
| 40 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1,5 ks |
|
| 60 ml |
|
| 60 ml |
|
| 1 ks |
|
|
|
Postup
-
1
Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na polovicu. Posolíme, posypeme cukrom a nastrúhame na ne pomarančovú kôru. Sušíme pri 70 stupňoch 3 – 4 hodiny.
- 2
Do mixéra nalejeme šťavu z uhorky, ocot, citrónovú šťavu a všetko rozmixujeme. Počas mixovania dolievame oba oleje, až kým nezemulgujú. Emulziu dochutíme soľou a necháme 30 minút oddýchnuť.
- 3
Skaramelizujeme cukor a následne pridáme tekvicové semienka. Tie pár minút popražíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú uhorku narežeme na mesiačiky a na masle ju opečieme. Podávame s mäsom, paradajkami, emulziou a semienkami.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu