
Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Hrianka so zemiakovým šalátom
Šalát: zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pretlačíme ako na zemiakový šalát, osolíme, okoreníme,...

Pečienky na kuriatkach
Kačacie pečienky nakrájame na väčšie kúsky a opečieme na rozpálenej panvici spolu s cibuľou. Osolíme, ...

Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...

Terina zo pstruha a zeleninky
Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do...

Quinoa so žihľavou na spôsob risotta
Chutná a ľahká porcia vhodná ako samostaný chod alebo príloha. Výber nechám na vás.

Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...

Pražský salát II podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...

Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ...

Hermelín so šampiňónmi
Jednoduche, chutne, rychla priprava do 30 minut na stole. ( Velmi zle sa mi...

Zapekané šampiňóny so sójovou plnkou
Babičky vedeli, aký poklad sa skrýva v nenápadnom struku. Guľôčky plné bielkovín dokázali pripraviť na sto spôsobov. Dobrá gastronómia sa...

Závin so šunkovo–vajíčkovou plnkou
Cesto rozvaľkáme a naplníme hmotou, ktorú pripravíme z najemno pomletej šunky a nasekaných vajíčok, pridáme nasekanú...

Mäsové guľky a la Varecha.sk
Robil som "Rezeň z pomletého mäsa" podľa receptu od -Zdezda- a pretože som čakal návštevu tak som...

Paštéta v lístkovom kabáte - fotorecept
tento recept som skladovala vela rokov a dnes som sa do neho pustila , lebo sa...

Zelený šalát s farro a opečeným hroznom
Variant chutnej „zelenej” zmesi šalátu, obohatený farrou. Farro (i farro „perlato“) je taliansky názov pre...

Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...

Český tvarůžkový závin
Na rozvaľkané lístkové cesto naložíme plátky syra, šunky a syrčeky. Dôkladne zabalíme, aby syr...

Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...

Volanie jari
Vonku snehodažďová fujavica a vetrisko trasie satelitom... sedím s nosom strčeným do výparov škoricového čaju a...

Zapekaná bageta s grilovanou zeleninou
Ideálne na raňajky aj Vám od večere ostane grilovaná zelenina, ja ju robievam k mäsu a naschvál...

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

Avokádové guľôčky v ľanových krekroch s horčicovým dressingom
Inšpirovala som sa receptom na vita čevabčiči (http://varecha. pravda. sk/recepty/cevabcici-ziva- strava/33878-recept. html) ale mierne som ho pozmenila a...

Paštičky z lístkového cesta
Paštičky z lístkového cesta sú obľúbené v studenej kuchyni. Je to malé dekoratívne pečivo, ktoré...

Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a mixujeme na kašu...

Bageta s dlhým olivovým olejom
Vyskúšajte zdravé predjedlo. Spaľujte tuk chutnou bagetou s olivovým olejom! Bageta s ochuteným olivovým olejom dodá...

Pečený baklažán s cibuľovým pyré
Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15...