Ovocný šalát s orechmi a kuracími nugetkami
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 23. júla 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g (jahody, ríbezle, černice, maliny) |
|
300 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Všetko ovocie poumývame a očistíme. Kuracie mäso umyjeme a osušíme a pokrájame na menšie kúsky. V nádobe rozšľaháme vajíčko, pridáme jogurt a nakrájané kuracie mäso, všetko spolu premiešame a odložíme do chladu.
- 2
Odšťavíme citrón a limetu a nastrúhame do šťavy kôru z limety, pomaranča a citróna. V kastróliku na miernom ohni speníme med a odstavíme zo zdroja tepla. Potom pridáme orechy, kôru a šťavu z citrusov a necháme vychladnúť.
- 3
Pripravíme panvicu na mierny oheň a pridáme olej, keď je rozohriaty, poukladáme naň kuracie kúsky marinované v jogurte a opekáme asi 2 až 3 minúty z každej strany. Očistené ovocie nakrájame podľa potreby a poukladáme na taniere, medový nálev s orechmi nalejeme na ovocie a ozdobíme čerstvou mätou.
- 4
Keď je mäso opečené z každej strany, vyberieme ho z panvice a vyváľame v pripravenom müsli. Poukladáme na pripravený ovocný tanier a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu