Ovocný šalát s orechmi a kuracími nugetkami

Vladimír Peleš
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 23. júla 2015
Ovocný šalát s orechmi  a kuracími nugetkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
200 g (jahody, ríbezle, černice, maliny)
300 g
100 g
400 g
100 g
1 ks
100 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Všetko ovocie poumývame a očistíme. Kuracie mäso umyjeme a osušíme a pokrájame na menšie kúsky. V nádobe rozšľaháme vajíčko, pridáme jogurt a nakrájané kuracie mäso, všetko spolu premiešame a odložíme do chladu.

  2. 2

    Odšťavíme citrón a limetu a nastrúhame do šťavy kôru z limety, pomaranča a citróna. V kastróliku na miernom ohni speníme med a odstavíme zo zdroja tepla. Potom pridáme orechy, kôru a šťavu z citrusov a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Pripravíme panvicu na mierny oheň a pridáme olej, keď je rozohriaty, poukladáme naň kuracie kúsky marinované v jogurte a opekáme asi 2 až 3 minúty z každej strany. Očistené ovocie nakrájame podľa potreby a poukladáme na taniere, medový nálev s orechmi nalejeme na ovocie a ozdobíme čerstvou mätou.

  4. 4

    Keď je mäso opečené z každej strany, vyberieme ho z panvice a vyváľame v pripravenom müsli. Poukladáme na pripravený ovocný tanier a podávame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Trochu veľa všeličoho, taký miš-maš, možno ani nie zlý, ale by som to nerobila......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia