Ovocný šalát s orechmi a kuracími nugetkami
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Hildin dvor v Chorvátskom Grobe, 23. júla 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (jahody, ríbezle, černice, maliny) | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Všetko ovocie poumývame a očistíme. Kuracie mäso umyjeme a osušíme a pokrájame na menšie kúsky. V nádobe rozšľaháme vajíčko, pridáme jogurt a nakrájané kuracie mäso, všetko spolu premiešame a odložíme do chladu.
- 2
 Odšťavíme citrón a limetu a nastrúhame do šťavy kôru z limety, pomaranča a citróna. V kastróliku na miernom ohni speníme med a odstavíme zo zdroja tepla. Potom pridáme orechy, kôru a šťavu z citrusov a necháme vychladnúť.
- 3
 Pripravíme panvicu na mierny oheň a pridáme olej, keď je rozohriaty, poukladáme naň kuracie kúsky marinované v jogurte a opekáme asi 2 až 3 minúty z každej strany. Očistené ovocie nakrájame podľa potreby a poukladáme na taniere, medový nálev s orechmi nalejeme na ovocie a ozdobíme čerstvou mätou.
- 4
 Keď je mäso opečené z každej strany, vyberieme ho z panvice a vyváľame v pripravenom müsli. Poukladáme na pripravený ovocný tanier a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu