Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou

Viktor Nemček
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 4. júla 2012
Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, väčšie
4 ks
2 g
100 ml
Posúchy:
500 g
200 ml
2 g
Cícerovo–sezamový dip:
250 g
1 ks
2 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku a olivového oleja.

  2. 2

    Upečené posúchy, pripravené z uvedených ingrediencií, preložíme na polovicu, naplníme ugrilovanými paradajkami a na kolieska pokrájanou mozzarellou. Naplnené prehrejeme na grile.

  3. 3

    Cícerovo–sezamový dip pripravíme z cícera, namočeného na 12 hodín, ktorý uvaríme do mäkka. Uvarený rozmixujeme s trochou vody, v ktorej sa varil, pridáme šťavu z jedného citróna, olivový olej a sezamovú pastu.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Viktor, fajn receptík, len by som uvítala bližší postup na prípravu posúchov, na akú hrúbku ich vyvaľkať a piecť na oleji, alebo nasucho?

Pridaj komentár k receptu: