Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Viktor Nemček
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 4. júla 2012
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 4. júla 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks, väčšie |
|
| 4 ks |
|
| 2 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 ml |
|
| Posúchy: | |
| 500 g |
|
| 200 ml |
|
| 2 g |
|
| Cícerovo–sezamový dip: | |
| 250 g |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 2 g |
|
|
|
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku a olivového oleja.
- 2
Upečené posúchy, pripravené z uvedených ingrediencií, preložíme na polovicu, naplníme ugrilovanými paradajkami a na kolieska pokrájanou mozzarellou. Naplnené prehrejeme na grile.
- 3
Cícerovo–sezamový dip pripravíme z cícera, namočeného na 12 hodín, ktorý uvaríme do mäkka. Uvarený rozmixujeme s trochou vody, v ktorej sa varil, pridáme šťavu z jedného citróna, olivový olej a sezamovú pastu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu