Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Viktor Nemček
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 4. júla 2012
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 4. júla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks, väčšie |
|
4 ks |
|
2 g |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Posúchy: | |
500 g |
|
200 ml |
|
2 g |
|
Cícerovo–sezamový dip: | |
250 g |
|
|
|
1 ks |
|
2 g |
|
|
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku a olivového oleja.
- 2
Upečené posúchy, pripravené z uvedených ingrediencií, preložíme na polovicu, naplníme ugrilovanými paradajkami a na kolieska pokrájanou mozzarellou. Naplnené prehrejeme na grile.
- 3
Cícerovo–sezamový dip pripravíme z cícera, namočeného na 12 hodín, ktorý uvaríme do mäkka. Uvarený rozmixujeme s trochou vody, v ktorej sa varil, pridáme šťavu z jedného citróna, olivový olej a sezamovú pastu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu