Foto: jody
:-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mrkvy, petržlenu a nôh karfiolu spravíme kvietky. :-) Zo zeleru čo nám vyjde. :-)
-
2
V hrnci rozpustíme maslo. Všetku zeleninu, teda kvietky, odrezky z nich a ružičky karfiolu na masle opečieme.
-
3
Okoreníme, osolíme.
-
4
Pridáme vňať, ...
-
5
...kurkumu, ...
-
6
...zalejeme vrelou vodou a varíme.
-
7
Keď je zelenina takmer mäkká, šupneme tam pór a listy karfiolu, vypneme a necháme dôjsť.
-
8
Medzitým si na troške oleja opečieme plátky cesnaku. Pražte ich pomaličky, nech nezhoria, inak zhorknú.
-
9
K vypnutému cesnaku som z mrazáku prihodila zelerovú vňať, ale pokiaľ nemáte vňať mrazenú, cesnak z horúcej panvice vyberte. Namiesto obyčajného cesnaku a vňate by bol úžasný medvedí cesnak, len ten nemám...
-
10
Z vajec, múky, mlieka a štipky soli vypracujeme hustejšie cestíčko. Doň pridáme cesnak s vňaťou.
-
11
Na troche oleja upečieme celestínky (trošku hrubšie palacinky).
-
12
Celestínky pokrájame na tenké pásiky, či hrubšie pásy, zalejeme polievkou, naaranžujeme zeleninové kvietky a podávame. Prajem dobrú chuť. :-)
zdravé..chutné..pjekné...
Kedsy dávno som robievala takéto mrkvové kvietky do nakladaných uhoriek. 2-3 kvietky do pohára pred sterilizáciou. Ďakujem za pripomenutie