Hrebenatky v parmskej šunke

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
Hrebenatky v parmskej šunke
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
16 ks vetvičiek
8 ks plátkov
6 PL
100 ml
100 ml
3 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Z boku hrebenatiek odstránime tvrdý sval. Rozmarínové vetvičky očistíme do polovice, namočíme ich do vody, aby pri grilovaní nezačali horieť. Do tenkých plátkov šunky prosciutto obalíme hrebenatky a napichneme ich na rozmarínové vetvičky. Okoreníme, zľahka osolíme, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom.

  2. 2

    Grilovací rošt potrieme olejom a položíme naň hrebenatky, ktoré grilujeme 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté.

  3. 3

    Z toastového chleba odrežeme kôrky a dáme na gril. Kyslú smotanu rozmiešame s citrónom, bielym vínom, pridáme nasekanú čerstvú pažítku, morskú soľ a mleté korenie. Touto zmesou potierame toasty a servírujeme s grilovanými hrebenatkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia