Hrebenatky v parmskej šunke
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z boku hrebenatiek odstránime tvrdý sval. Rozmarínové vetvičky očistíme do polovice, namočíme ich do vody, aby pri grilovaní nezačali horieť. Do tenkých plátkov šunky prosciutto obalíme hrebenatky a napichneme ich na rozmarínové vetvičky. Okoreníme, zľahka osolíme, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom.
- 2
Grilovací rošt potrieme olejom a položíme naň hrebenatky, ktoré grilujeme 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté.
- 3
Z toastového chleba odrežeme kôrky a dáme na gril. Kyslú smotanu rozmiešame s citrónom, bielym vínom, pridáme nasekanú čerstvú pažítku, morskú soľ a mleté korenie. Touto zmesou potierame toasty a servírujeme s grilovanými hrebenatkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu