Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Neosolené kuracie pečienky opláchneme, osušíme a opečieme na rošte alebo na panvici na hydinovom tuku. Ja si vždy odkladám, keď pečiem kura, časť ešte neprepáleného výpeku, dám do mrazáku a používam neskôr. Nepredpokladám, že by bol medzi vami podobný presne trafený človiečik, a tak odporúčam použiť kvalitný olej. Nie bandaskový, ale fľašový. A nemusí byť hneď ten, čo je IN v každom jedle, teda celebritný olivový virgin super natural...
- 2
Natvrdo uvarené vajíčka rozsekáme nadrobno. Cibuľu nakrájame tiež nadrobno a osmažíme.
- 3
Vychladnutú pečienku tiež rozsekáme a zmiešame s vajíčkami a cibuľou. Okoreníme a natierame na čerstvý chlebík alebo na hrianku. Určite tak prekvapíme rodinku alebo návštevu s nezvyčajným predkrmom. Pokojne vám táto výborná mňama poslúži aj ako rýchle hlavné jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu