Prekladaná terina s kapiou
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 15. apríla 2015
nezávislý šéfkuchár, 15. apríla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Morčacie prsia vcelku uvaríme v osolenej vode. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
- 2
V šľahačkovej smotane rozpustíme karí a osolíme. Privedieme k varu a pridáme vo vode namočené plátky želatíny. Smotanu necháme pri izbovej teplote pomaly vychladnúť asi na 30 °C.
- 3
Plátky kapie dáme odkvapkať na sito. Do formy na srnčí chrbát vystlanej potravinovou fóliou postupne vrstvíme plátky morčacieho mäsa, kapie bez nálevu, plátky syra a zalievame vlažnou smotanou s karí.
- 4
Necháme v chladničke 12 hodín odstáť, potom studený pokrm vyberieme z formy a krájame na plátky. Podávame s ľadovým šalátom a pestom z medvedieho cesnaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu