Kuracie mäso medzi plackami

tinusik050 - fotkatinusik050, 10. júna 2014
4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4-5 väčšie
1 ks
pol hlavky
400 g rozmrazené
 kúsky
1 téglik velký
 na opraženie
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky . Osolíme a opečieme na panvici s olejom a cibuľou nakrájanou na kocky . Prikryjeme a necháme piecť na miernom ohni.Medzi tým si nakrájame kúsky slaniny . Očistíme pol hlávky cesnaku a nakrájame na drobné kocky. Spolu zo slaninou ich pridáme ku kuracím prsiam (kúskom).

  2. 2

    Keď sa kuracie kúsky opečú ,ochutíme ich trochou červenej papriky,majoránkou , grilovacím korením,vegetou . A pečieme ďalej až dokonca , sem tam pomiešame .

    Kuracie mäso medzi plackami - obrázok 2
  3. 3

    Rozvaľkáme si lístkové cesto a povykrajujeme väčšie kolesa, asi s priemerom 12 cm. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do trúby približne na 15 min., kým nebude červené. Vyberieme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na tanier dáme jedno koliečko ,pokiaľ je nafúknute tak ho splacnite . Na vrch dáme pár kúskov mäsa a prikryjeme dalšim kolliečkom. Na vrch dáme jeden plátok syra a dame zapiecť na 1 min., aby sa nám syr roztopil .Vytiahneme a dáme na syr 1-2 lyžice bieleho jogurtu . Okolo na tanier dáme ešte pár kúskov mäsa a na vrch dvoch placiek dáme zeleninu ako ozdobu napr : rajčiny, či petržlenovú vnaď. Môžme podávať .

  5. 5

    Moje triky : 1. pokiaľ nemáte rozmrzene mäso odbalíme ho zo sačka položíme na tanier a vložíme do mikrovonky na 5 min. mäso sa mi tak rýchlejšie rozmrazí . Ak sa vám stane, že mäso za začalo z vrchu piecť ,nič sa nedeje, pokračujte ďalej . 2. nerozmrzené lístkové cesto ? Odbalím ho z papiera, položím na tanier a dám do mikrovonky na 20 s potom ho otočím a dám ešte na 10 s vytiahnem a hotovo :) je až moc mäkké a rozpadáva sa vám ? Nič sa nedeje, len ho chvíľu nechajte tak a pridajte k nemu trocha hl. múky .

Diskusia k receptu

tinusik050
vegeta tam ani bit nemusí je to len pre chut ako ja som dala led mezi palce trocha lebo vegeta je slana a z toho mäsa ta slanost skoro viprší :P:))) ale dakujem4




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia