Domáca šunka

peter64 - fotkapeter64, 1. januára 2012

tento recept mám od svojej nebohej mamky.

Suroviny

1500 g
30 g (rychlosoľ)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájať na platký. Potom posypať soľou a miešať spolu pol hodiny. Takto pripravené mäso dáme do misky a necháme 24 hodín odležať v chladničke. Potom mäso poukladáme do strojčeka uzavrieme a dáme variť do vody na 1 1/2 hodiny.

Diskusia k receptu

jjanosik
Pises, ze ulozime do strojceka. Aky je to strojcek? Mlyncek na maso?
Netreba pridat cesnak? Recept je jednoduchy i pre mna, rad by som ho skusil.
pachola
tiež robievam takto , strojček je nádoba na uzavretie,dostať kúpiť v domácich potrebách
varí sa tak dlho,koľko mäsa je tam takže kilo mäsa jednu hodinu
peter64
pre jjanosik ako píše pachola je to nádoba na uzavretie a dostať ju kúpiť v domácich potrebách
peter64
pre olga 42 dáva sa rychlosoľ asi mám dojem že v potravinách ale niesom si isty ak mate známeho mäsiara tak sa ho spýtajte či on náhodou nemá ja sa pokúsim spýtať známych či nevedia ak zistím tak Vám napíšem
gogogo
rýchlosoľ kupujem v jednote, ja pridávam ešte trocha obyčajnej soli a KL práškového cukru
vrchar
Obdobný recept robievam aj ja. Keďže som rýchlosoľ vo výrobku cítil nahradil som ju kuchynskou soľou. Aby mäso bolo súdržnejšie zvyknem vmiešať do mäsa trochu vývaru koží namiesto vody a takto spoločne varím. Nechám dôkladne vychladnuť, aby aj vzniklý rôsol v mäse stuhol na štruktúru tlačienky. Želám dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia