Pečené batáty s cícerovou plnkou
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 180 °C, batáty umyjeme a zabalíme do fólie na pečenie. Pečieme, až kým nie sú mäkké – asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Kokosové mlieko dobre pretrepeme a vymiešame s karí pastou dohladka. Pridáme kurkumu, cícer, nadrobno nakrájané biele časti jarnej cibuľky a dochutíme soľou.
- 3
Batáty narežeme nožom pozdĺžne tak, aby sme ich nerozrezali úplne. Vidličkou vytvoríme v zemiakoch jamku, ktorú osolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Potom ich naplníme cícerovou zmesou a zapekáme 5–10 minút v rozohriatej rúre. Po upečení posypeme nakrájanou bazalkou, zelenou časťou jarnej cibuľky a pásikmi červenej cibule.
Tiež pečené batáty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu