
Zapečené zemiaky so zelenou fazuľkou
Bol jeden deň, keď sme nemali čo do úst, tak sme pozbierali všetko zo špajze...

Mozzarellové guľôčky so slaninou
Talianske mozzarellové guľôčky so slaninou pancetta na lôžku z rukoly.

Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...

Pizzovníky
Veľmi chutné pizzové slimáky, ktoré vedia na oslavách nahradiť tradičné obložené chlebíčky.

Quiche
Francúzsky slaný koláč po slovensky ... na tomto recepte ma zaujala plnka. A preto som vyskúšala...

Hrachovo-zelerová nátierka (vegan)
Blesková nátierka, keď nemám poruke predvarené strukoviny. Základ z hrašky môžeme použiť ako základ odľahčeného...

Syrové pagáčiky
4dcl mlieka, 4polievkové lyžice pol múky, 4dkg masla, štipku soli všetko spolu uvaríme, ...

Cestovinový šalát bez cestovín
Tento recept zvládne aj ten človek ktorý nevie variť. Urobili ho 14 a 12 ročný chlapci

Fazuľové lúsky z anglického stolu
Angličané rádi používají sezamový olej a tenhle recept na fazolové lusky, které jsem ochutnala v rodině,...

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...

Bramboráčky
Dnes večer jsem se nudila, tak jsem se rozhodla, že připravím mámě malé překvápko a...

Crostini s čerstvými figami
Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.

Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко
Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je...

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...

Sójové koláčiky s avokádovým dipom
Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a...

Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Zapečené baklažánové kolieska
Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď...

Nátierka z pečenej brokolice
Už som robila polievku z nej a tá chuť stojí za to. Tak dnes bola nátierka....

Ovčí syr v chlebovom obale
Necestujme na druhý koniec Zeme za chutnými, zaujímavými receptami. Slovensko ich má dosť. Naše...

Chlapská záležitosť :-)
Keď sa chlap rozhodne príjemne prekvapiť, stojí to za to. :-) Toto je síce kombinácia,...

Syrové guľky
Vhodné na rýchle pohostenie návštevy, ale aj na obed so zemiakmi a šalátom.

Šunková rolka s bryndzou
I keď je už po Veľkej noci, idem robiť šunkovú rolku na 1. máj, keďže...

Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...

Slaný koláč
Tento slaný koláč som piekla prvýkrát, moc nám chutil, bol za chvílku zjedený.