
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...

Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...

Veterníky s hráškovou penou
Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...

Cestovinový šalát bez cestovín
Tento recept zvládne aj ten človek ktorý nevie variť. Urobili ho 14 a 12 ročný chlapci

Fazuľové lúsky z anglického stolu
Angličané rádi používají sezamový olej a tenhle recept na fazolové lusky, které jsem ochutnala v rodině,...

Quiche
Francúzsky slaný koláč po slovensky ... na tomto recepte ma zaujala plnka. A preto som vyskúšala...

Syrové guľky
Vhodné na rýchle pohostenie návštevy, ale aj na obed so zemiakmi a šalátom.

Mozzarellové guľôčky so slaninou
Talianske mozzarellové guľôčky so slaninou pancetta na lôžku z rukoly.

Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко
Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je...

Chlapská záležitosť :-)
Keď sa chlap rozhodne príjemne prekvapiť, stojí to za to. :-) Toto je síce kombinácia,...

Krevetové pirohy s guacamolle
Z uvarených zemiakov, vajec, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát....

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...

Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...

Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...

Sójové koláčiky s avokádovým dipom
Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a...

Pizzovníky
Veľmi chutné pizzové slimáky, ktoré vedia na oslavách nahradiť tradičné obložené chlebíčky.

Nátierka z pečenej brokolice
Už som robila polievku z nej a tá chuť stojí za to. Tak dnes bola nátierka....

Špargľové toasty
Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám...

Bramboráčky
Dnes večer jsem se nudila, tak jsem se rozhodla, že připravím mámě malé překvápko a...

Salámové ružičky
Rozveseľte sviatočné pohostenie týmito jednoduchými chuťovkami, ktoré pripravíte zo štyroch surovín doslova za pár minút a...

Šunková rolka s bryndzou
I keď je už po Veľkej noci, idem robiť šunkovú rolku na 1. máj, keďže...

Plnené pečené paradajky a cuketové mištičky
Rada varím z toho, čo práve nájdem v chladničke a napadla mi takáto príloha, prípadne...

Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)

Slaný koláč
Tento slaný koláč som piekla prvýkrát, moc nám chutil, bol za chvílku zjedený.

Tartar z kreviet s kaparami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok...