Krevety s jogurtovým dresingom

Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 29. júna 2011
Krevety s jogurtovým dresingom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
30 g
2 g
1 g
0,5 g
0,1 g
250 g




Postup

  1. 1

    Z olivového oleja, nasekaného koriandra a nastrúhaného zázvoru si pripravíme marinádu. Krevety do nej vložíme na niekoľko hodín.

  2. 2

    Grilujeme z každej strany a len veľmi krátko – 2 až3 minúty. Kým kreveta nezružovie na povrchu, vnútri ostane biela.

  3. 3

    Jogurt zmiešame s kurkumou a nastrúhaným zázvorom. Dáme vychladiť. Servírovanie: dresing dáme do stredu taniera a dookola naukladáme krevety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia