Foto: Pravda: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, osolíme, zľahka prisýpame polentu a zvaríme na požadovanú hustotu.
- 2
Vychladnutú polentu nanesieme na namočený ryžový papier, zrolujeme, opečieme na olivovom oleji a zapečieme so syrom. Cherry paradajky potrieme olivovým olejom, posolíme morskou soľou, naprudko upečieme v rúre.
- 3
Kuriatkové glacé: Najemno nasekané kuriatka orestujeme na olivovom oleji, pridáme strúčik cesnaku, teľací extrakt a zjemníme maslom, šťavu redukujeme na požadovanú hustotu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre koľkých čitateľov Pravdy(!) sú tieto suroviny dostupné?!? Predovšetkým finnančne! Koľko by stáli suroviny len na tento recept, ak sa varí pre štvorčlennú rodinu?
Ak sa varí v domácnosti čo napríklad s týmto: 4 g čerstvého tymiánu, mäkký kozí syr, cherry paradajky, 20 g kuriatka, teľací vývar, ryžový papier ??