Škvarková nátierka
Škvarková nátierka

Škvarkovo-orechová nátierka

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 13. novembra 2017
Škvarkovo-orechová nátierka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3 ks
100 g
100 g
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo. Pomleté škvarky zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou a posekanými uvarenými vajciami.

  2. 2

    Pridáme horčicu, soľ, masť a mleté čierne korenie. Na záver primiešame najemno nasekané orechy.

Diskusia k receptu

staja
Všetky ingrediencie ok, ale bez masti - škvarky sú mastné dosť..
katka78
@Zivestriebro (13.11.2017 21:20) Hlúposť, "nátierkovú konzistenciu" zabezpečia dobre pomleté oškvarky a keď to chceš ešte jemnejšie, cibuľu a vajce namiesto krájania postrúhaš na najmenších "slzičkách".
tiborsamaransky
Pekný deň prajem. My sme použili oškvarky co najviac vyškvarené, lebo majú najlepšiu chuť a obsahujú najmenej masti a tu sme vlastne pridali len toľko, aby sa nátierka dala natierať a nedrobila sa.
zivestriebro
Teší ma, že som to odhadla dobre. Oškvarky sú predsa už vytopená slanina, takže sú tuhé a suché. Ak ich niekto nenechá dosť vytopené, tak má pološkvarky :-)