
Voňavé raky
Priprava sa deli podla toho, ci mame rakov cerstvych , ci mrazenych. Ak mrazenych, vyvar robit netreba,...

Klobása v lístkovom ceste
Lístkové cesto rozvaľkáme a položíme naň zmes nasekanej farebnej papriky a feniklu. Pridáme celú klobásu a...

Tofu nátierka
Každý chce občas (niektorí stále) niečo rýchle, ľahké, málokalorické pod zub...

Pečená paštéta z kačacích pečienok
Na oleji orestujeme cesnak na plátky, cibuľu na jemno, hrozienka a jedno jablko bez šupky...

Mexické tortilly
Obidva druhy múky zmiešame, pridáme soľ a postupne počas miešania pridávame po troške vlažnú vodu...

Zeleninová roláda
Zeleninu osolíme, okoreníme, ugrilujeme, papriku a paradajky ošúpeme. Pokrájame nahrubo a v miske...

Čierna reďkvička na všestranné uľahčenie
Rokmi v zástere a s vareškou, som sa vycvičil aj vo výbere jednotlivých surovín, mäsa,...

zemiakové placky s pečienkou
Tento recept ma naučila moja mama, je veľmi jednoduchý a chutný.

Šalát z polníčka s bazalkovými zemiakmi, cesnakovým aioli a kozím syrom
Taká rýchlovka, ktorú som vymyslel dnes na večeru z toho, čo dom dal. Stopercentne...

Plávajúce vajíčka - lodičky
Čakala som návštevu a tak som pre ňu pripravila toto malé pohostenie. Pre tento recept som sa...

Lákavé vegetariánske guľky
Komerčný recept<br />Vegetariánske guľky podávané s Ajvarom pikant Podravka sa perfektne hodia k šalátu z vašej obľúbenej...

Farebná zeleninová misa
chcela som urobiť niečo výnimočné, ľahké, zdravé a veľmi chutnéé ... a podarilo sa

Briošky (brioche)
TENTO RECEPT JE NIE na SLADKO, ale ako pridavok k predjedlam. "Brioche" je originalne francúzsky...

Batátové hranolčeky s avokádovým dipom
Recept je veľmi jednoduchý a hlavne zdravý. Batáty obsahujú vysoké množstvo vitamínov A, B, ...

Bryndzová nátierka a lá Bogar
nátierky sú nátierky a všetci majú svoj overený recept tak pridám aj ja tú Bogarovskú :) :)...

Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.

Paštéta z husacej pečene
Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve...

Špenátová roláda
Recept inšpirovaný rovnomenným receptom od používateľky @Avanka - www. varecha. sk/6317

Zapečený pórový nákyp
Velmi chutna zeleninova priloha :-) Inspiraciu mam z tureckej stranky :-)

Ravioli alla puttanesca
Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Hokkaido s brokolicou a so syrom
Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo nie ono...

Krémové studničky
Predjedlo, ktore podavame na 1. sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe,...

Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe
Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho...

Mladá fazuľka, ako príloha aj k rezňu
Uplynulo už polstoročie, čo som túto jemnú voňavú dobrotu jedol v podaní mojej babičky. Lady...