Bulgurový šalát
Bulgurový šalát

Tabouleh

podravka - fotkapodravka, 4. decembra 2017. Komerčný recept.
Tabouleh
Foto: podravka

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže ľahké jedlo.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 PL
1 ks
5 ks
1 ks
6 ks
1 zväzok
6 PL
1 ks
 listy
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bulgur pripravíme podľa návodu na obale, do uvareného bulguru pridáme maslo a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.

  2. 2

    Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

  3. 3

    Podávanie: Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre