Pikantná nátierka z údených šprotov fotorecept

pusta - fotkapusta, 1. júla 2014
Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept)
Foto: pusta

Máme radi nátierky z rýb, dnes som nám pripravila na raňajky pikantnú nátierku z údených šprotov, v tomto chladnom počasí úžasne chutili a dobre Zobraziť celý popisMáme radi nátierky z rýb, dnes som nám pripravila na raňajky pikantnú nátierku z údených šprotov, v tomto chladnom počasí úžasne chutili a dobre zahriali pikantné šproty s horúcim citrónovým čajom.

10 minút
príprava

Suroviny

160 g konzerva
160 g
1 PL
2 CL
z 1 ks citróna
2 ks




Postup

  1. 1

    Jarnú cibuľku aj s vňaťou som pokrájala na kolieska, nedala som jej viac, aby neprerazili jemnú chuť šprotov, len doplnili.

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som citrónovú šťavu.

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som čerstvé maslo,...

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...údené šproty aj s oleji, použila som údené šproty Sokra v oleji z Estónska pre ich vynikajúcu chuť.

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som citrónovú šťavu z celého citróna, lebo šproty a citrón idú neuveriteľne k sebe a šproty si citrónovú šťavu priam žiadajú.

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som dijonskú horčicu, len 2 CL, lebo je dosť ostrá,...

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...vlastný domáci pálivý krém Erös Pista, recept mám tu na vareche, je v nej paprika kápia, pálivá červená paprika podlhovastá a soľ, je príjemne pikantná, obsahuje pomerne veľa soli, tak som už žiadnu soľ nepridávala.

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko som rozdrobila vidličkou, poriadne zmiešala, nechala om asi 1 hodinu odpočívať, aby sa dobre prepojili navzájom všetky chute.

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom som už natierala nátierku na krajce čerstvo upečených domácich žemlí, chuť nátierky je príjemne pikantná, všetky použité suroviny sa v nej chuťovo harmonicky snúbia, s citrónovým čajom perfektne zahreje i zasýti. Je to nátierka zdravá, sýta, vynikajúcej chuti, pikantofilom a milovníkom rýb vrelo odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť :-)

    Pikantná nátierka z údených šprotov (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

safran
ja nemusím, ale robievam pre chlapov, tí ľúbia, maslo trocha oklamem, ale nikdy mi nenapadlo skúsiť s červenou pikantnosťou - to iba privítajú :-)
pusta
Milý@tassiedevil , kedysi sme jedli šproty len tak s citrónom.
to ti poviem - veľká pochúťka.
máš pravdu, takáto nátierka chutí v každom počasí, je super.:-)
dakujem ti za uznanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia