Teplý zeleninový šalát
Foto: podravka
Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred Zobraziť celý popisPýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred tým, ako ju posypete Podravkou na šalát. A potom už len podávajte tento farebný, teplý a dymovou arómou voňajúci šalát.
porcií
príprava
Suroviny
2 ks sladká |
|
400 g |
|
500 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
1 strúčik |
|
2 lyžice nasekaný sušený/čerstvý |
|
1 lyžica nasekaná |
|
100 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Papriky umyjeme a nakrájame ich na väčšie kúsky, každý šampiňón prekrojíme na polovicu, z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ich pozdĺžne na hrubšie plátky, cibuľku očistíme a nakrájame a hľuzy feniklu umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
- 2
Všetku zeleninu spolu ugrilujeme na rozpálenej, nenaolejovanej panvici alebo grile, potom necháme chvíľu vychladnúť.
- 3
Ugrilovanú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, preložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, koriandrovú vňať, scedené a prepláchnuté olivy a na kocky nakrájaný syr Feta.
- 4
Posypeme korením na šalát, zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Zakryjeme a necháme odpočinúť na 5-10 minút. Pred podávaním skontrolujeme chuť a podľa potreby osolíme a okoreníme.
- 5
Šalát necháme až do servírovania zakrytý, aby sa všetky chute spojili.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu