Chutná hrstkovica

jody - fotkajody, 19. júna 2011
Chutná hrstkovica
Foto: jody

Taká obyčajná, nenáročná, ale strašne dobrá polievka. :-)

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrste
2 hrste
2 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu zalejeme vrelou vodou, necháme postáť dve hodiny a potom vodu zlejeme. Potom ju dáme variť do vývaru z údeného hydinového mäsa a vývaru zo zemiakov a karfiolu (ktoré potrebujeme do ďalšieho receptu) spolu s hrachom, stonkami zeleru (celými) a cesnakom posekaným nadrobno. Nesolíme.

  2. 2

    Keď je fazuľa polomäkká, odstránime celé zelerové stonky a pridáme zemiaky pokrájané na kolieska, lámanku a kocky mrkvy. Šupneme tam ešte nadrobno posekané mladé zelerové stonky a dovaríme do mäkka.

  3. 3

    Dochutíme plátkom masla a ak treba, aj soľou (podľa slanosti vývarov). Dobrú chuť.

    Chutná hrstkovica - obrázok 3

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: