Chutná hrstkovica

jody - fotkajody, 19. júna 2011
Chutná hrstkovica
Foto: jody

Taká obyčajná, nenáročná, ale strašne dobrá polievka. :-)

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrste
2 hrste
2 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu zalejeme vrelou vodou, necháme postáť dve hodiny a potom vodu zlejeme. Potom ju dáme variť do vývaru z údeného hydinového mäsa a vývaru zo zemiakov a karfiolu (ktoré potrebujeme do ďalšieho receptu) spolu s hrachom, stonkami zeleru (celými) a cesnakom posekaným nadrobno. Nesolíme.

  2. 2

    Keď je fazuľa polomäkká, odstránime celé zelerové stonky a pridáme zemiaky pokrájané na kolieska, lámanku a kocky mrkvy. Šupneme tam ešte nadrobno posekané mladé zelerové stonky a dovaríme do mäkka.

  3. 3

    Dochutíme plátkom masla a ak treba, aj soľou (podľa slanosti vývarov). Dobrú chuť.

    Chutná hrstkovica - obrázok 3

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
@Jody ,v Kauflande predavaju uz namiesanu zmes, tzv. Hrstka. Ja davam aj slabu zaprazku. Ukladam do KK.
aj ja dávam hrstku už hotovú, ale ty si šikovná ty nejakú hrstku nepotrebuješ :-) vyzerá veľmi dobre polievočka, vôňa prišla až ku mne :-)

Ďalšie recepty: