Foto: zirafninka1
porcií
Postup
-
1
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".
-
2
Z 200g tofu som mala 16 ks vajíčok.
-
3
Citrón odšťavíme.
-
4
Kúsky tofu namáčame v citrónovej šťave, jemne osolíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 250°C cca 4 minúty. Ihneď vyberieme a necháme vychladnúť.
-
5
Pripravíme si cícer. Ja som použila cícer z konzervy. Ak použijete suchý, je potrebné ho deň vopred namočiť, potom uvariť. Cícer z konzervy premyjeme v teplej vode, necháme odkvapkať.
-
6
Cícer, rastlinný tuk, zvyšky tofu (ak ste vykrajovali formičkou) dáme do mixéra. Pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu, horčicu, kečup a trochu citrónovej šťavy, prípadne bylinky a rozmixujeme. Pridať môžete samozrejme čokoľvek čo máte radi.
-
7
Rozmixovanú zmes dáme do cukrárskeho vrecúška...
-
8
a ozdobíme tofu "bielka".
Diskusia k receptu