Cibuľovo-karfiolový koláč fotorecept

marto990 - fotkamarto990, Rožňava, 21. júla 2015
Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept)
Foto: marto990

Ak už použijete akúkoľvek zeleninku, či už ho budete papať teplý alebo studený, s mozzarelou alebo oštiepkom, vždy to bude chutiť fantasticky..jednoduché, lacné, chutné, a isto aj veľmi známe u Vás:)

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 ks
 ks menší
2 hrste čerstvý
8 ks ľahôdkové
2 ks
5-6 ks
1 ks
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Surovín na prípravu nie je veľa.

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme a rozoberieme karfiol, necháme chviľku povariť vo vriacej vode, odstavíme a pridáme 2 hrste čerstvého špenátu. Zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu postáť.

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si cestu do formy. Použil som 28 cm tortovú (výsledná výška koláča s 5 ks vajíčkami a 1 ks smotanou pri priemere 28 cm formy je asi 3 cm).

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zlejeme karfiol so špenátom a pridáme do formy.

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme očistenú cibuľku, malé cibuľky nekrájame, veľké prekrojíme len na polovicu.

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vymiešame si vajíčka so soľou, korením a bylinkami (použil som sušené). Pridáme smotanu a ešte 3 minúty šľaháme. Zmesou zalejeme karfiol, špenát a cibuľky. Ďalej do formy natrháme mozzarelu.

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred pečením osolíme, okoreníme a posypeme cibuľovou vňaťou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pred koncom posypeme strúhaným syrom a cibuľovou vňaťou. Zapečieme pod grilom na 5 minút.

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Cibuľovo-karfiolový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

radost
podobný miš-maš robím-ale bez toho cesta na dne..
nie je to lístkové blato..??
neviem sa rozhodnúť..či skúsiť s cestom..
babav
@marto990 , tvoj kolac je iste chutny ,su v nom iba dobre suroviny . Neurazaj sa na pochybnost , ktoru vyslovila @radost , viem co tym mysli. Ja peciem podobne zeleninove kolace (quiches ) dost casto a cesto vzdy predpeciem.
Ak pouzijes na dno formy surove cesto( obzvlast listkove ), ma tendenciu nedopiect sa a ostane mliazglave. Pri vysokych kolacoch ako tento tvoj,
odporucam ( naked) verziu .... bez cesta ,vymastit formu a vysypat ju hrubou mukou , alebo struhankou.
radost
@babav
vďaka..
ja som tak zmordovaná z tých horúčav-že sa mi to nechcelo vysvetľovať..
pre @marto
si šikovný..nechcela som sa ťa dotknúť..
vydržať..bude -raz-lepšie..:-)
marto990
robim to pri inych druhoch koláčov, ale tento to vobec nepotreboval, predpiecť, cesto po upečení nebolo ako blato..ak by bolo tak by som to isto napísal, že odporúčam predpiecť..
ale dík za postreh
marto990
a uričite sa ma nikto ani nedotkol ani som sa neurazil, len som to nepochopil tak ako bola položená otázka:)
evanaaa
Nákypy robím, aj karfiólové, brokolicové a iné, sú dobré, ale ako koláč, s cestom som neskúšala,myslím, že na chuti to veľmi nezmení. Ale hotové na obrázku vypadá dobre.