Foto: marto990
Ak už použijete akúkoľvek zeleninku, či už ho budete papať teplý alebo studený, s mozzarelou alebo oštiepkom, vždy to bude chutiť fantasticky..jednoduché, lacné, chutné, Zobraziť celý popisAk už použijete akúkoľvek zeleninku, či už ho budete papať teplý alebo studený, s mozzarelou alebo oštiepkom, vždy to bude chutiť fantasticky..jednoduché, lacné, chutné, a isto aj veľmi známe u Vás:)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Surovín na prípravu nie je veľa.
-
2
Umyjeme a rozoberieme karfiol, necháme chviľku povariť vo vriacej vode, odstavíme a pridáme 2 hrste čerstvého špenátu. Zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu postáť.
-
3
Pripravíme si cestu do formy. Použil som 28 cm tortovú (výsledná výška koláča s 5 ks vajíčkami a 1 ks smotanou pri priemere 28 cm formy je asi 3 cm).
-
4
Zlejeme karfiol so špenátom a pridáme do formy.
-
5
Pridáme očistenú cibuľku, malé cibuľky nekrájame, veľké prekrojíme len na polovicu.
-
6
Vymiešame si vajíčka so soľou, korením a bylinkami (použil som sušené). Pridáme smotanu a ešte 3 minúty šľaháme. Zmesou zalejeme karfiol, špenát a cibuľky. Ďalej do formy natrháme mozzarelu.
-
7
Pred pečením osolíme, okoreníme a posypeme cibuľovou vňaťou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pred koncom posypeme strúhaným syrom a cibuľovou vňaťou. Zapečieme pod grilom na 5 minút.
-
8
Dobrú chuť.
nie je to lístkové blato..??
neviem sa rozhodnúť..či skúsiť s cestom..
Ak pouzijes na dno formy surove cesto( obzvlast listkove ), ma tendenciu nedopiect sa a ostane mliazglave. Pri vysokych kolacoch ako tento tvoj,
odporucam ( naked) verziu .... bez cesta ,vymastit formu a vysypat ju hrubou mukou , alebo struhankou.
vďaka..
ja som tak zmordovaná z tých horúčav-že sa mi to nechcelo vysvetľovať..
pre @marto
si šikovný..nechcela som sa ťa dotknúť..
vydržať..bude -raz-lepšie..:-)
ale dík za postreh