Foto: pusta
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule. Dochutím soľou, mletým čiernym korením, citronovou šťavou. Pridám kyslú Zobraziť celý popisTúto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule. Dochutím soľou, mletým čiernym korením, citronovou šťavou. Pridám kyslú smotanu v množstve, aby vznikla konzistencia nátierky a dobre premiešam. Nechám v chladničke asi hodinu odležať a natieram na pečivo. Je to ľahká, rýchla nátierka veľmi osviežujúcej chuti, vhodná aj pre diabetikov a vegetariánov.
porcia
príprava
Suroviny
100 g surová |
|
100 g surový |
|
100 g surový |
|
1/2 ks stredne veľká |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
Na jemnom strúhadle som nastrúhala petržlenový koreň,...
-
3
celer a...
-
4
...mrkvu.
-
5
Pripravila som si citronovú šťavu.
-
6
Cibuľu som pokrájala na jemno.
-
7
Zeleninu som dala do misky, osolila, okorenila mletým čiernym korením, dochutila citronovou šťavou a dobre premiešala.
-
8
Pridala som kyslú smotanu. Kto nemôže smotanu, použije nízkotučný biely jogurt.
-
9
Všetko spolu som dobre premiešala, ochutnala a dala som nátierku na 1 hodinu do chladničky odležať, aby sa prepojili chute.
-
10
Upiekla som čerstvé žemle, na ktoré som natierala hotovú nátierku. Podávala som s citronovým čajom ako ľahkú večeru.
Diskusia k receptu