Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Peter Brezovszký
Peter Brezovszký, šéfkuchár hotela Ponteo v Bratislave–Rusovciach, 1. októbra 2012
Peter Brezovszký, šéfkuchár hotela Ponteo v Bratislave–Rusovciach, 1. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule dáme kúsok masla a dáme do rúry do zlatista upiecť (asi 12 minút).
- 2
Šalotku opražíme, pridáme na kocky nakrájanú husaciu pečienku a na malé kúsky nakrájané sušené slivky. Dochutíme soľou a korením, podlejeme smotanou, pridáme podľa chuti med a necháme odpariť.
- 3
Z rúry vyberieme predpečené cibule, do stredu pomocou lyžičky dáme orestovanú pečienku a dáme ešte na 5 minút zapiecť do rúry. Podávame ako teplé predjedlo s opečenou hriankou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu