Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou

Peter Brezovszký
Peter Brezovszký, šéfkuchár hotela Ponteo v Bratislave–Rusovciach, 1. októbra 2012
Pečená cibuľa s pečeňovo–slivkovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
240 g
100 g
50 g
100 ml
50 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a pomocou noža vykrojíme stred. Rúru rozohrejeme na 185 oC. Do stredu cibule dáme kúsok masla a dáme do rúry do zlatista upiecť (asi 12 minút).

  2. 2

    Šalotku opražíme, pridáme na kocky nakrájanú husaciu pečienku a na malé kúsky nakrájané sušené slivky. Dochutíme soľou a korením, podlejeme smotanou, pridáme podľa chuti med a necháme odpariť.

  3. 3

    Z rúry vyberieme predpečené cibule, do stredu pomocou lyžičky dáme orestovanú pečienku a dáme ešte na 5 minút zapiecť do rúry. Podávame ako teplé predjedlo s opečenou hriankou.

Recept je zaradený do kategórií:
Husacie mäso, Predjedlá, Slané chuťovky, Pečené, Cibuľová kuchárka

Diskusia k receptu