Nátierka z tresčej pečene
Dostala som na mail kopu nátierok od kamarátky a tak som začala skúšať. Tu je jedna...
Gnocchi al Gorgonzola
Nečakajte odo mňa, že budem ručne šúľať zemiakové cesto :-) Toto je pohodlný návod na rýchlu...
Jednoduchý perkelt z hovädziny
Guľáše, perkelty, paprikáše - kto by ich nemal rád! Naviac vo mne evokujú spomienky na...
Pestrý šošovicový šalát
Tento salat ma roznorode vyuzitie. Da sa podavat vlazny aj studeny, ako predjedlo, ale...
Bravčové pečené stehno pre veľkú rodinu, plus dobrých susedov
Pôvodný rcp si vo forme noticky zaznamenalo, na jar r. 2004 z relácie Nigella Lawson,...
Chlebíky z toustovača
Už dávno sme nemali na večeru tieto chlebíky. Cez deň som nakupila suroviny a večer... hor...
Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou
Túto panenku (zajačika) robíme každý rok, práve v tento deň. Je to špecialitka môjho manžela....
Šampiňóny na prírodno
Mám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou...
Plnka pečienková varená v sáčku
velmi chutná nadivka :) ktorú možete urobiť na hociáke sposobi. a miesto pečienky tam možte dat...
Údená ryba
Niečo pre ozajstných milovníkov rybaciny. Nepoznám chutnejšie pripraveného pstruha. Môže to byť samozrejme aj iná...
Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky
Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.
Voňavý camembert pečený v rúre
Výborný a hlavne veľmi rýchly recept, ktorý sa nám zavďačí fantastickou chuťou. Na tejto delikatese...
Tuniaková nátierka
Všetky rybacie pomazánky čo som pozerala na internete, ale mám aj knižku, obsahujú okrem iného...
Domáce sushi
Toto jedlo som vlastne nerobil ja, ale môj syn Lukáš. Vraj to predtým na prvé...
Gazpacho, pravé španielske z Andalúzie
Teplo mám rád už od detstva, ale čo je veľa, toho je až príliš! Vstup...
Bryndzové taštičky z lístkového cesta a Mini Slaná štrúdľa
jednoduchá a chutná mňamka pre každú príležitosť :)
Paštéta z kuracej pečene
Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v chladničke niekoľko dní....
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
Ruské vajíčka po našom
Dovolil som si poprosiť Vás o radu na zálievku ruských vajíčok a Vy ste ma vo „svrabe”...
Chrumkavé krevety
Opäť veľké ďakujem Janke a Ivanke, ktoré nás ich na výlete v Madride naučili robiť:)
Mrkvová nátierka
Mrkvová nátierka, ktorú pripravíte v priebehu 10min. Stačí ju raz ochutnať a každý si ju...
Zapekané palacinky s tvarohovou plnkou
Nerobila som ich už roky, tak ponúkam aj tú "moju" verziu :)
Tatársky biftek
Recept, ktorý si pamätám z čias, keď sme ako študenti s pár korunami vo vrecku išli do...
Slaná torta
Nátierkové maslá vymiešame s maslom , bambinom, majolenkou a roztlačeným cesnakom. Plátky chleba nartieme s...
Tatarák z olomouckých tvarôžkov
Kolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu...
Hovädzia polievka
Spolu so slepačou základ nedeľných polievok. Nemávame ju často, ale keď už, tak poriadne...
Králičia šunka
Žiadne umeliny, žiadne emulgáty, čisté šťavnaté mäsko z vlastného chovu, mňam :-)