Pupáky s makom
Rastislav Molnár
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 22. decembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 22. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zarobíme si cesto, vyšúľame si dlhé šúľky s priemerom 0,5 cm a dáme do rúry piecť na 170 °C asi 20 minút.
- 2
Mak uvaríme spolu s mliekom a cukrom, šúľky nakrájame na malé kúsky. Nakoniec ich prelejeme rozpusteným maslom a zmiešame s makom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pripravit aby sa nerozpadali alebo niektore nezostali tvrde je, ze ich
prelievam horucim osladenym mliekom. Do sitka dam nakrajane
pupaky a tolkokrat ich prelejem mliekom kym nemaju spravnu
konzistenciu.Potom kazdy kusok obalim zvlast v pomletom maku
a ulozim na dno misy prvu vrstvu pupakov. Potom ich pokvapkam roztopenym horucim medom a roztopenym maslom. Nasleduje dalsia
vrstva makom obalenych pupakov, medu a roztopeneho masla.
Posledna vrstva je tiez poliata medom a maslom. Je to trochu babracka, ale vysledok stoji za to!
Dufam evkalibka, ze som Ti pomohla.
u rcite bude rada.Vdaka
Opekance sa majú varit max. v 60 °C vode, lebo vo vriacej zmaknu na povrchu a vnutri sú tvrdé. Ten p. kuchár ich nevarí?