Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou fotorecept
Foto: jack
Túto panenku (zajačika) robíme každý rok, práve v tento deň. Je to špecialitka môjho manžela.
príprava
Suroviny
1-2 ks |
|
Klobásová zmes: | |
500 g |
|
6 - 7 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
1 balenie (slanina) |
|
1 PL (maďarská) |
|
1 KL |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na vrch: | |
1 KL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Umyjeme si panenky.a odblaníme. (Ja neodblaňujem, manžel to chce také). Urobíme si dovnútra otvor po celej dĺžke, až do konca.
-
2
Pripravíme si plnku z mletého mäsa. Do mäsa dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku. Premiešame.
-
3
Začneme plniť zajačika. Plnku sa snažíme dostať všade.
-
4
Naplnené zajačiky.
-
5
Konce z oboch strán, prichytíme špáradlom, aby nám nevytiekla šťava.
-
6
Na panvici si rozohrejeme olej a prudko na ňom mäso opečieme.
-
7
Preložíme na pekáč. Potrieme zmesou korenia červená mletá paprika, bravčové pečené, olej (nemusí byť). Podlejeme výpekom z mäsa.
-
8
Zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút.
-
9
Alobal odokryjeme, mäsko obložíme slaninkou teplotu stiahneme, dopekáme do ružova tak, aby sa nám prepiekla aj plnka. Občas rúru otvoríme a podlievame výpekom.
-
10
Šparádla odstránime ešte za horúca.
-
11
Hotový zajačik je výborný aj za tepla aj na studenú misu.
Ďakujem za komentík.No ako vidím aj u vás bolo dnes nebíčko v papuľke;-)
Ďakujem za milý komentík:-)
mäsiar..uložila do mrazáka a na Silvestra som ju piekla..lahodné mäsko..pochutnali ste si.-)
Ďakujem Izka za milý komentár.
Ďakujem pekne za komentík.Je to dobrotka;-)Mäso s mäsom.Veď ma poznáš-cestovinový šalát s mäsom a k tomu rezeň:DDD
Ďakujééém❤